Blog

                    Sneaker Blog
Hogyan válasszunk női tavaszi kabátot?

Hogyan válasszunk női tavaszi kabátot?

24/03/2020

Az első napsugarak az ablakon keresztül hirdetik a közelgő tavaszt. Végre képesek leszünk több időt tölteni a szabadban, és örömmel figyelni a megújuló természetet. Itt az ideje a téli ruhák eltételének, és az átmeneti kabátok elővételének. Lássuk, hogyan válasszunk női dzsekit tavasszal.

 

Tavaszi kabát - stílus és a divat

 

Az egyik alapvető dolog, amit figyelembe kell venned az átmeneti kabát kiválasztásánál, az a dzseki stílusa és divatossága. Az üzletekben találhatóak oversize kabátok, amelyek már néhány év óta nagyon divatosak, rövid bomberdzsekik és klasszikus parkák. Mindegyiküknek vannak támogatói, és amikor Te választasz magadnak kabátot, akkor ne csak a divatot, hanem az saját preferenciáidat és öltözködési stílusodat is vedd figyelembe.


Ha mindennap streetwear stílusú ruhát viselsz, akkor egy rövid bomberdzseki, vagy oversize kabát nagyszerű kiegészítést jelenthet a meglévő kínálathoz. Megegyezik a stílusod többi ruházatával, és ennek eredményeképpen mindig tökéletesen fogsz kinézni.


Ha inkább egy visszafogottabb casual stílust szeretnél, a parka dzseki jobb ötlet. Ez egy univerzális ruhadarab, amely egyaránt talál egy sportos ruha stílusával, kissé lágyítja streetwear jellegét, és egy tipikus casual stílusú ruhával kombinálva is jól néz ki. Ez időtlen modell, ezért ezt a stílust érdemes választanod, ha olyan kabátot keresel, amely minden helyzetben használható.


Figyelemre méltó a kabát hossza is. A bomberdzsekik csípőíg érnek, és néha még rövidebbek is. A parkák kissé hosszabbak, és népszerűebbek azon nők között, melyek kedvelik a meleget.Milyen legyen az átmeneti kabát anyaga?

 

Az átmeneti kabát kiválasztásakor figyelj arra, hogy milyen anyagból készül. Ez közvetlenül befolyásolja kényelmességét, de ugyanakkor a stílus kialakítását már nem. A farmer, a velúr és a bőrdzsekik visszatértek, bár tulajdonképpen soha nem tűntek el teljesen a divatból. A szövetek, amelyekből készültek, továbbra is az örökké divatos anyagok legjellemzőbb példái, évek óta használatban vannak és szívesen választják őket, nem csak nagyszerű megjelenésük, hanem kivételes tartósságuk miatt is.


Néhány átmeneti dzseki vízálló szövetből készült, így esőkabát szerepében is alkalmazhatók. A bennük használt membránok óvnak az átázástól, ugyanakkor biztosítják a bőr levegőellátását, ami használat közben jelentősen javítja a kényelmet. Könnyűek és gyorsan száradóak, így ideálisak rövidebb és hosszabb utazásokra. 

Tavaszi dzseki – milyen zárás?

 

A kabátok között böngészve minden bizonnyal észreveszed, hogy a rögzítésükben is különböznek egymástól. Vannak közöttük gombokkal, cipzárral, és kapcsokkal rögzített dzsekik vagy köpenyek. A választás a tiéd, és nagymértékben attól függ, hogy milyen módon akarod felvenni ezt a ruhadarabot. Egyesek szeretik a cipzáras kabátokat, mivel értékelik a gyors bezárást, mások inkább a gombos kabátokat részesítik előnyben, mivel további dekoratív elemként tekintenek rájuk. Nem lehet megmondani, melyik megoldás a legjobb, mindig az ízlésed befolyásolja a döntésed.Átmeneti kabát - fontos részletek

 

A stílus kiválasztásakor ne csak a kabát általános típusát vedd figyelembe, hanem ügyelj a részletekre is. Választhatsz kabátot gallérral, álló gallérral vagy kapucnival. Megjegyzendő, hogy az átmeneti  dzsekik majdnem simák és nincs zsebük, míg mások bővelkednek zsebekben. Abból a szempontból praktikusak, hogy kényelmesen elhelyezheted bennük a kulcsokat, zsebkendőket, vagy telefonodat, ugyanakkor dekoratívak is. Gyakran a kabát egyik legfontosabb dekorációs elemévé is válhatnak, különösen, ha gombokkal, szíjakkal, vagy egyéb alkalmazásokkal rendelkeznek, vagy ha más színű anyagból készülnek. Ennek köszönhetően a kabát karakterét adják, és tetszetőssé teszik azt.Tavaszi dzseki - milyen színt válasszunk?

 

A lista utolsó eleme, amelyet figyelembe kell venned, amikor választ keresel arra a kérdésre, hogy melyik kabátot válaszd tavasszal, a szín. A kínálat színválasztéka meglepő, és biztonságosan mondhatjuk, hogy a választás nem könnyű. Egyrészt nagyon klasszikus színekkel rendelkezünk, mint például sötétkék, fekete, vagy katonai zöld, másrészt vannak világos színek, finom rózsaszín, vagy kék. Nagyon energikus színű tavaszi dzsekik is találhatók, például vörös, vagy sárga. A kabát színének megválasztása még nehezebbé válhat, ha észreveszed, hogy nemcsak egyszínű modellek érhetők el, hanem színesek is, amelyek nagyon felkeltik a figyelmet.


Ha ilyen széles választékra nézel, kissé elárasztottnak érezheted magadat, de azt javasoljuk, hogy minden körülményt vegyél figyelembe. Az ilyen széles kínálatnak köszönhetően könnyedén megtalálhatod a kabátodat az egyik kedvenc színedben, vagy több színben, amelyet később könnyedén kombinálhatsz más ruhadarabokkal, és ez nagymértékű stilizálást eredményez.