Blog

                    Sneaker Blog
Az adidas UltraBoost új megjelenése

Az adidas UltraBoost új megjelenése

27/02/2019

Szeretném nektek bemutatni az adidas legkisebb gyermekét, az UltraBoost 19-est.

Bevezetésként azzal kezdeném, hogy az UltraBoost 2015-ös elődje úttörőnek számított a futócipők területén. Hivatásos futóknak lett tervezve és BOOST amortizációs rendszer lett beleépítve. Bár maguk a futók tetszését nem nyerte el, olyan módon vált a streetstyle új ikonjává, hogy olyan nagy hírességek is elkezdték hordani, mint például Kanye West.

2019-ben eljött a következő fejlesztés ideje - a minimalizmus. Az adidas tervezői úgy döntöttek, hogy megbütykölik a remekműjüket. Kezdetben a jól bevált módszernél maradtak. A célvásárlókkal, azaz magukkal a futókkal álltak neki a közös brainstormingnak. Az új modell upperjét először 17, majd véglegesen 4 főelemre osztották fel.

Összeszedtek mindent, amit addig a futásról tudtak és részekre bontották a cipőt, aminek következtében elkezdték annak újbóli tervezését. Olyan cipőt akartak alkotni, ami új értelmet ad a sportnak és jelentősen javít a sportolók eredményein. Ebből ered az ötlet, hogy 17 elemre szedjék szét a cipőt és rákoncentráljanak a 4 legfontosabbra. Mindegyik tekintetében az sportteljesítmény javítása volt a cél, így a kész modell súlya lényegesen könnyebb lett a korábbi kiadás súlyához képest.

A cipő dizájnja teljesen megjegyezik a jelenlegi minimál-techwear trend elvásáraival. Hogy mennyire?! Nézd meg saját magad!

 

Szöveg: rafcyk
Fordítás: Passalacqua David