Blog

                    Sneaker Blog
Asics GEL-Lyte III OG 30th Anniversary

Asics GEL-Lyte III OG 30th Anniversary

15/11/2019

  Visszatér a kultikussá vált „zselé”. Pontosan 30 évvel ezelőtt mutatta be a japán sportruha-iparág gigásza az akkor vezető modelljét, a Shingeyuki Mitsui által tervezett „ultimate performance” nevű, GEL Lyte III-at. Ezek a cipők sokkal könnyebbek voltak az elődjeiknél, és a csillapításért az először 1986-ban megjelent Alpha-GEL technológia felelt.

 

A GEL-Lyte III technológia egyik legfontosabb jellegzetessége a „dupla nyelv”. Ez a merőben új megoldás biztosítja, hogy a cipő a lehető legmegfelelőbben illeszkedjen a lábra. A GL III-at piacra dobása után azonal a legjobb futócipőnek tartották. Ez egyúttal egy új korszak kezdetét is jelentett jelentette a japán márka, és sok más klasszikus modell számára, mivel ezeket is átalakították az új technológia felhasználásával. A címben említett, „Citrus” eredetileg a 90-es évek színvilágát idézi meg. A fehér, klasszikus alapot ötvözték türkíz panelekkel, a sarokrészen és a nyelven pedig a címben említett citrus árnyalat jelenik meg, amit a középső rész szürkés-fekete árnyalata emel ki.

 

A “zselé” első újra kiadása a 2007-es évhez kötődik. Azt, hogy ilyen magas pozíciót ért el a retro szegmensen belül többek között a Solebox-szal vagy a Ronnie Fieggel (KITH) létrehozott együttműködések is segítették. Jövőre less a termék kerek 30 éves évfordulója, amire számos GEL-Lyte III modell új kiadásban jelenik majd meg.

 

Asics GEL-LYTE III OG ‘Citrus’ termékbemutató a SneakerStudióban november 11-én.

 

rafcyk