Blog

                    Sneaker Blog
25 éves a Reebok InstaPump Fury

25 éves a Reebok InstaPump Fury

26/03/2019
A Reebok InstaPump Fury 1993-ban debütált, a „Planet Reebok” kampány részeként, és azonnal a „Pump” sorozat egészének legfontosabb darabja lett.

A termék legfontosabb innovációs eleme a cipő elején és a nyelven elhelyezett PUMP rendszer, melynek segítségével lehetővé vált a cipőfűző használata nélküli rögzítés! A projekt ellentmondásos ugyan, ugyanakkor rendkívül funkcionális. A már említett, a cipő elején elhelyezett InstaPump nevű berendezés segítette a megfelelő beálltást és rögzítést.

Az érdekes és futurisztikus dizájnnak köszönhetően, valamint viszonylag alacsony súlya miatt a cipő hatalmas sikert aratott... Japánban! Európában kezdetben alulértékelt volt, ám idővel valódi kuriózummá vált a gyűjtők számára.

A projektet egy évvel később, 1994-ben, egy kissé módosított formában, és élénk színek – mint például a sárga, a fekete és a piros – őrült kombinációiban mutatták be. Az InstaPumps-ot technikailag „felturbózták”: a pumpálható első panelt végigvezették a lábfej körül - THE PUMP Full-Foot Chamber System’, bevezették az új levegős csillapító rendszert - 'Hexalite', illetve a szénszálas lapokkal történő stabilizálást - 'Graphlite'. Az ázsiai piac szó szerint „megbolondult” értük.

A sorozat első megújulása 1996-ban történt. A későbbi évek pedig számos gyümölcsöző együttműködést hoztak, többek között a Chanel divatházzal. 25 év elteltével a Reebok Classic csapata újra úgy döntött, hogy elérhetővé ezt az örök klasszikusot az 1994-es eredeti, Citron változatban. Az InstaPump Fury '94 Prototype egy exkluzív, limitált és sorszámozot kiadás (összesen 1994 pár készül), amelynek világpremierjére Március 22-én került sor.
rafcyk